Chilipesto
Ingredienser
- 3 msk pinjekärnor
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk hackad röd chili
- 1/2 dl solrosolja
- 3 msk tomatpuré
- 1/2 tsk salt
Instruktioner
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Mixa ihop pinjekärnor, vitlök, chili, olja och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar, alt. cayennepeppar.
Fläskfilé
Ingredienser
- 600 g fläskfilé
- 1 tsk salt
- 2 msk smör
- svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.Krydda och bryn fläskfilén runt om. Lägg i ugnssäkert fat och bred på lite av chilipeston.
- Använd köttermometer och stick in i tjockaste delen av filén. Måltemp: 65 grader, tar ca 20 minuter. Låt sedan köttet vila övertäckt i ca 10 minuter.
Sesampotatis
Ingredienser
- 8 st (ca 1 kg) potatis
- 2 msk solrosolja
- 2 msk sesamfrön
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala potatisarna, skiva 3-4 mm tunt, lägg som tegel på bakplåtspapper.
- Pensla med olja och strö över sesamfrön och salt.
- Sätt in plåten mitt i ugnen 25 minuter och höj sedan värmen till 250 grader och stek i ugnen fem minuter till för att få fin färg.
Av: alex
Lagt till: April 1, 2019
Ingredienser
- 600 g fläskfilé
- 1 tsk salt
- 2 msk smör
- svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.Krydda och bryn fläskfilén runt om. Lägg i ugnssäkert fat och bred på lite av chilipeston.
- Använd köttermometer och stick in i tjockaste delen av filén. Måltemp: 65 grader, tar ca 20 minuter. Låt sedan köttet vila övertäckt i ca 10 minuter.
Av: alex
Lagt till: April 1, 2019
Av: alex
Lagt till: April 1, 2019
Av: alex
Lagt till: April 1, 2019
Av: alex
Lagt till: April 1, 2019
Av: alex
Lagt till: April 1, 2019
Av: alex
Lagt till: April 1, 2019