Fågel

Pip pip pip


Kyckling- och grönsakswok

Ingredienser

  • 300g kycklingfile
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 1 broccoli
  • 1 tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 fryspåse med valfria grönsaker (t.ex. wokgrönsaker eller rotfrukter
  • japansk soja
  • sesamolja
  • chiliflakes, spiskummin, paprikapulver
  • salt, peppar

 

Instruktioner

  1. Ansa och skär kycklingfilena i tunna strimlor (ca. 1 cm tjock och 10 cm lång)
  2. Finhacka lök och vitlök
  3. Bryn kycklingen tillsammans med lök och vitlök i olivolja
  4. Krydda med salt och peppar
  5. Hacka resten av grönsakerna i mindre bitar
  6. Mixa ihop grönsakerna till kycklingen i woken
  7. Tillsätt frysda grönsakerna
  8. Tillsätt japansk soja och sesamolja efter smak
  9. Krydda med salt, pepper, chili och spiskummin
  10. Tillsätt andra kryddor om du vill (t.ex. Garam masala)
  11. Sätt på woklocket och låt sjuda på medel-låg värme i 10 minuter
  12. Servera

Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Gremolatatoppad kyckling med karl-johansvamprisotto


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Pappardelle med pecorinostekt kyckling och friterad kapris


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Kryddstekt indisk kyckling med ärt- och fetaostsallad och myntacrème


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Chilistekt kalkonfärs


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Indisk kalkon- och jordnötscurry med mango- och ingefärschutney


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Kryddstekt kyckling med asiatisk sensommarsallad och ingefärshummus


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Buffalokyckling med ädelost, selleri och körvel


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Chicken Kerala med rostad vitlök och mandel


Av: Jill

Lagt till: June 6, 2020